Hej!

DSC_0145_webbVi är förtjusta i gamla hus och miljöer. De har en charm och bär på en historia som nya byggnader saknar. Och vår ambition är också att inte göra mer än nödvändigt vid ett objekt – hellre bevara än bygga nytt. Det går ofta att försiktigt anpassa gamla byggnader till moderna krav i stället för att riva och bygga nytt. Dessutom blir det ofta bättre att använda de material som en gång använts och det sätt det en gång gjorts på. Vi använder material som går att underhålla och återvinna.

Vi vill bygga för hållbarhet på sikt med kvalitet och material som går att återvinna. Vi vill skapa hus som är sunda för människorna att bo och leva i och som värnar vår miljö.

Du är varmt välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för ditt byggprojekt – stort som smått. Du får även gärna ta en titt i vår webbshop eller komma ut till vår fysiska butik i Gubbalyckan, Hanaskog. Den fysiska butiken har öppet måndag-onsdag mellan kl 8 och 12, samt torsdag-fredag mellan kl 13 och 18.

Vi ser fram emot ditt besök eller samtal!

Bygg & Byggnadsvård

Vi restaurerar, bevarar och vårdar äldre byggnader och miljöer – från minsta torp till slott och kyrkor.

Läs mer

Rådgivning

Vi hjälper dig med rådgivning kring ditt hus. Från en allmän bedömning om du ska köpa hus, till detaljer om isolering, glasveranda eller tak. Kontakta oss.

Läs mer

Butik/Webbshop

Vår fysiska butik i Gubbalyckan, Hanaskog, har öppet måndag-onsdag 8-12 & torsdag-fredag 13-18. Webbshopen har dock alltid öppet.

Till webbshopen

Ta gärna en titt i vår webbshop

Linoljefärg

linoljefarger

Taktegel

tegel

Kalk, bruk, puts, sten

bruk

Dörrar

dorrar

Beslag

beslag

Fönster

fonster

Inredning, kök, städ

inredning

Isolering & tätning

isolering

Senaste artiklar

Vårens öppettider

Under våren och försommaren så kommer en del långhelger som gör att vi har lite annorlunda öppettider. Påsk Skärtorsdag 1/4, öppet 13.00-18.00 Långfredag 2/4, stängt Påskafton 3/4, stängt Påskdagen 4/4, stängt Annandag påsk 5/4, stängt Lördagsöppet 10 april 9.00 – 13.00 8 maj  9.00 – 13.00 12 juni 9.00 – 13.00 11 september 9.00 – 13.00 Fredag […]

Öppettider under Jul & Nyår

Vår butik har följande öppettider under jul & nyår.

21-23 december öppet 8-12
24-27 december stängt
28-30 december öppet 8-12
31 december – 3 januari stängt
4-5 januari öppet 8-12
6 januari stängt
7-8 januari öppet 13-18

Öppettiderna ovan är dock med begränsad bemanning, vid ev sjukdom kan vi behöva stänga. Håll utkik på vår instagram och facebook om ev. ändringar.

Därefter är det öppet som helgfria vardagar som vanligt.

Webbutiken har öppet som vanligt, och vi behandlar era ordrar så snart vi kan.

Vinnare av årets fasad 2020!

Vi är oerhört glada och stolta! Igår den 12 november blev Residenset i Kristianstad utsedd till årets fasad 2020 i kategorin Årets Renovering/restaurering av Mur- & putsföretagen på Fasadforum i Stockholm. Vi är tacksamma över våra medarbetare och samarbetspartners i detta väl genomförda projektet. Tack till statens fastighetsverk för förtroendet att restaurera fasaden på er […]

Utförsäljning av Conluto Lerputs!

Nu sänker vi priset och ger 20% rabatt på lerbruket från Conluto.  Gäller både i butik & webbutik, så länge lagret räcker.  Underputs 25 kg Mellanputs 25 kg Finputs 25 kg